Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->АДИ<!--:-->
Artist Name
ADI
Македонија

АДИ  

Ади, од скопското power трио Јаболко за Даскалот, се претставува во соло варијанта, во бесконечната потрага по нелагодност и вадење од сите комфорт зони на свирење на музика пред луѓе. Авангарден музичар, посветен на композицијата и дисциплинираната импровизација во многу различни идиоми, овојпат решава да вложи енергија предизвикувајќи ја електричната гитара, сама, на сцена. Со ниту малку респект за инструментот, неговите настапи балансираат сирова експресивност и виртуозност. Со звучен бран далеку од стандардизираниот израз и историскиот багаж на електричната гитара, тој се труди да ги скрши стегите на импровизираната музика во нејасните води на музичките жанрови. На Здраво Млади! ќе го промовира своето деби – “Ја навивам за којотот”.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->THE NO SIN<!--:-->

THE NO SIN

2011
<!--:MK-->HEMENDEX<!--:-->

HEMENDEX

2011
<!--:MK-->KRIŠKE<!--:-->

KRIŠKE

2011
<!--:MK-->NASEKOMIX<!--:-->

NASEKOMIX

2011
JAZZ FM