Enter the content which will be displayed in sticky bar
Кир
Serbia

Кир  

Сте украле книга напишана на јазик кој не можете да го разберете, но сепак сте маѓепсани од буквите кои се осветлени од зракот светлина која зрачи од најмалиот телевизор кој може да постои на кој се дава временска прогноза од Иран за Март ’65-та. Се што ќе чуете помеѓу е музиката на KИР. Познат и како WhyBaneWhy, постојан DJ на клубот Drug§tore, кир користи аналогни синтисајзети, драм машини и ефекти кои потсетуваат на теремин за да направи звук кој асоцира на ливада населена од непрепознатливи фигури облечени во носии. Флеките на прозорецот и сите гребнатинки на онаа плоча од рускиот поет која ви ја оставил вашиот татко ве ставаат во возило кое е премногу старо за оваа мисија. Тој е и член на проектот Beli Talas, како и на Cadavre со 33.10.3402.

АРТИСТИ 

RIB

RIB

2015
Lepi Xhoni

Lepi Xhoni

2015
JAZZ FM