Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->Bitches<!--:-->
Artist Name
Bitches
London, UK

Bitches  

Лондонското машко-женско дуо составено од бас и тапани успева да создаде одлична врева, звук кој истовремено содржи и вампирска експлозија на сурф-рок со забодени вуду игли во своите витални органи и хаотични звучни слики за најразлични нешта, вклучувајќи ги The Bill и Хенри VIII. Тие звучат како да немаат идеја што прават…баш онака како што сакаме. – NME.

Влијанието на „Riot Grrrl“, фeминистичкото андерграунд панк движење од 90те живее низ бендовите како бескомпримисното какафонично лондонско машко-женско дуо Bitches. Иако допрва го издаваат својот прв албум, кој ќе биде промовиран на настапт на Здраво Млади, бендот до сега настапувал низ цела Европа, но и на неколку наврати патува на турнеи низ САД.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->CHINAWOMAN<!--:-->

CHINAWOMAN

2013
<!--:MK-->FM Belfast<!--:-->

FM Belfast

2013
<!--:MK-->THE JOHN<!--:-->

THE JOHN

2013
<!--:MK-->GREEN OUT<!--:-->

GREEN OUT

2013
JAZZ FM