Enter the content which will be displayed in sticky bar

Conforce  

Борис Буник е DJ и продуцент од Терсхелинг, Холандија, кој е секогаш заинтересиран да бара нови техники, алатки и звуци за различните музички проекти во кои е вклучен. Постојано флертува со голем број жанрови како амбиентален техно, техно и хаус на бројни EP и LP, тој исто така работи и на звучна територија, која нема лесно препознатливо име. Како еден од најплодните уметници на сцената во текот на изминатите 10 години плус, тој стана суштински глас во често пренатрупаниот разговор: тој е оној што секогаш зборува јасно и воодушевувачки и тоа го направи со преку десет албуми со целосна должина и повеќе од 20 EP на издавачки куќи како Delsin (каде што е главен уметник со години) – Clone, Rush Hour, 2020 vision, SOMA и неговата сопствена издавачка куќа – Transcedent.

Борис настапува во живо во најпочитуваните клубови во светот како Tresor (DE), Fabric (UK), Berghain (DE), VENT (JP), Rex Club (FR), Concrete (FR) и Blitz(DE), неговото шоу се фокусира на музичка содржина наместо опрема.

JAZZ FM