Enter the content which will be displayed in sticky bar

Conquering Lion  

Conquering Lion е даб/реге/хардкор колектив од Тетово кој своето творештво го започнува во април 2007. Во октомври 2009 бендот го издава својот прв албум, едноставно насловен како “I” за PMG Recordings на кој што може да се слушнат 10 песни, меѓу кои и соработката со јамајканскиот артист Jah Clarity на песната “Jah Love”. Вториот по ред албум насловен како “Know Your Wisdom” излезе на 26-ти август 2011, по што следешеуспешна едномесечна балканска турнеја. Третиот албум Revelation и малите измени во бендот помагаат за креативна експанзија на бендот и враќање на европските автопатишта и клубови. Бендот „хара“ низ регионот, а речиси и не постои летен фестивал во околина на кој овие „добри људи“ од Тетово немаат настапено. За прв пат на Здраво Млади, и тоа веднаш по нивната голема европската турнеја.

АРТИСТИ 

Кир

Кир

2015
RIB

RIB

2015
Lepi Xhoni

Lepi Xhoni

2015
JAZZ FM