Enter the content which will be displayed in sticky bar
„ЦРНИЛА РЕМИКС“
MKD
Theater perfomance

„ЦРНИЛА РЕМИКС“  

По мотивите на „Црнила“ на Коле Чашуле

„Црнила ремикс“ е едно поразлично видување на класичното драмско дело на Коле Чашуле ставено во контекст на урбан хип-хоп албум.
Музичко-драмски перформанс со несекојдневен пристап, со специфична актерска изведба, кој низ оригиналните препев и музика на „Зад Аголот“ нѐ носи во еден нов сублимат помеѓу драмата и хип-хоп субкултурата.

Идеја и режија: Јордан Симонов
Музика и препев: Дарко Димитриески и Павле Димковски („Зад Аголот“)

Улоги:
Луков: Стефан Вујисиќ
Фезлиев: Александар Михајловски Хонда
Иван: Владимир Петровиќ
Методи: Горан Ников
Младичот: Ненад Анѓелковиќ
Неда: Сања Арсовска
Христов: Павле Димковски

Асистент на режија: Виктор Рубен
Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска
Видео: Милан Блажевски
Дизајнер на тон: Симон Кипровски
Дизајнер на светло: Илија Тарчуловски
Графички дизајн: Бисера Михајловска
Фото: Кире Галевски

JAZZ FM