Enter the content which will be displayed in sticky bar
Dillon
BRA
Electronic

Dillon  

Бразилката од Берлин – Dominique Dillon De Byington со алиас Dillon ја почнува музичката кариера на 19 години. Првите два албума ги смета како едно тело на работа, бидејќи тие кажуваат кохерентна приказна. Ова отсекогаш било очигледно во нејзините настапи во живо, кои се движат со размена меѓу темно-мелодичните песни на двата албума.
При крајот на 2017 година, Dillon го издаде својот трет албум насловен „Kind“, кој Dillon го нарекува „албум на љубовта“ и кој е целосно одделен од нејзиното претходно дело.
„Kind“ е прелиминарниот врв на уникатен личен и уметнички развој, во кој мистериозноста на Dillon достигнува breathtaking intensity.

JAZZ FM