Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->DJ Rashad & DJ Spinn<!--:-->
Artist Name
DJ Rashad & DJ Spinn
USA

DJ Rashad & DJ Spinn  

Директно од Чикаго, во рамките на фестивалот Здраво Млади на 17. мај во Младинскиот културен центар премиерно на овие простори пристигнуваат DJ Rashad и DJ Spinn, најизвиканите претставници на светската juke/footwork музичка сцена. Новиот бран на глобалната електронска денсманиа овие години е во знакот на чикашките продуценти DJ Rashad и DJ Spinn, главните виновници кои создадоа електронската музика повторно да стане возбудлива. Со спектакуларна прецизност и енергија, создавајќи семплови на неверојатни 160bpm, DJ Rashad и DJ Spinn отворија ново поглавје во современата соул, фанк и диско музика создавана на доминантните house принципи. Иако се на музичката сцена присатни од самите почетоци ова дримтим дуо добива интернационално признание кога позната дискографска куќа од Лондон – Planet Mu во 2010. година ги потпишува, тогаш малите продуценти од Чикаго и на компилациите Bangs & Works Vol.1 и Vol.2 ги претставува со неколку траки. Во оваа концертна сезона DJ Rashad и DJ Spinn ќе имаат само 3 екслузивни европски настапи, а едниот од нив е и двочасовниот настап на Здраво млади. Се гледаме на подиум.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->CHINAWOMAN<!--:-->

CHINAWOMAN

2013
<!--:MK-->FM Belfast<!--:-->

FM Belfast

2013
<!--:MK-->THE JOHN<!--:-->

THE JOHN

2013
<!--:MK-->Bitches<!--:-->

Bitches

2013
JAZZ FM