Enter the content which will be displayed in sticky bar

FLOHIO  

Flohio AKA Funmi Ohiosumah е британско-нигериска артистка од Бермондси. Иако во моментов работи на нејзиното дебитантско ЕП, Flohio веќе има големо влијание, минувајќи низ разни жанрови низ нејзините песни и соработувајќи со артисти како God Colonz.

Претходно била повикувана како поддршка за настапи на Princess Nokia, Clams Casino and Mura Masa.

„Една од оние убедливи МС, која прави целото дејство да изгледа како да е сработено без напор“ – CRACK;

„Сила за која треба да се подразмисли“ – THE FADER;

„Flohio е ѕвезда на шоуто со нејзините, остри јазични јадици“ – PITCHFORK;

„Flohio текстуално ќе ве „среди“ сите“ – NOISEY;

„Жива, незапирлива струја“ – MIXMAG;

„Flohio исфрла трансцедентни рими за кои не треба опис“ – DAZED.

JAZZ FM