Enter the content which will be displayed in sticky bar
FONIJA
Artist Name
Фонија
MKD
Punk Rock, Melodic Hardcore

FONIJA  

ФОНИЈА е панк рок трио кое работи напорно и пишува опасно мелодични песни. Со просек од 20 години по член тие успеаја да издадат 4 албуми и да регрутираат завидна фан база во Македонија. Личната политика е нивната политика, а брзата меланхолична мелодија нивниот трејдмарк. Секогаш стегнати во живите настапи и водејќи се од идејата дека добрите бендови се чекираат на нивните концерти Фонија со нетрпение го чекаат секој свој следен настап! Штотуку вратени од европска турнеја, ФОНИЈА се наоштрени да ја распарчат бината на ЗДРАВО МЛАДИ Дени Крстев (вокал/гитара) Стефан Ристовски (бас/вокал) Кристијан Лафазановски (тапани) Дискографија: Мојот Пекол (2013, Направи Заедно/Sixtynine Records/Giljotina/DHP-AK47) Зелен, сочнев ден (2012, Направи Заедно) Петар Пан Синдром (2010, PMG) Параноја (2008, DIY)

АРТИСТИ 

TRUS!

TRUS!

2014
KLEEMAR

KLEEMAR

2014
JAZZ FM