Enter the content which will be displayed in sticky bar

Fujiya & Miyagi  

Fujiya & Miyagi се стари познаници на скопската публика. Тие веќе имаат настапувано кај нас, а годинава по повод 20-годишнината од нивното постоење, доаѓаат да го испромовираат новиот албум Flashback, кој за кратко време ги освои симпатиите на слушателите.

Седмиот албум од Fujiya & Miyagi, Flashback пристигнува во текот на нивната 20-та година како група, која неуморно прави квалитетна музика зад основачите, David Best и Steve Lewis. Бендот создава отворена, експериментална и повеќеслојна електронска музика. Како колектив тие се еднакво успешни во нивното експериментирање со електронските звуци, и во долгите krautrock излудувања, и при создавањето забревтан електро-поп, како што истовремено ревносно создаваат пост-панкерски настроен скречан танц. Насловот на најновиот албум кимнува на инспирации од нивната придружна младост во (надворешен) Лондон, вклучувајќи 80’s breakdancing и електро. Со прошетка низ седумте песни ја прочистуваат нивната мешавина на мрморениот Краутрок, фанк и пост-панк преку албум, кој се чини дека се вклопува во континуиран грув, барем до последната песна.

JAZZ FM