Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->HANDSOME FURS<!--:-->
Artist Name
Handsome Furs
Канада

HANDSOME FURS  

Handsome Furs, портет на она што се нарекува човек на 21-от век. Составен од брачниот пар Dan Boeckner (гитарист и пеач на Wolf Parade) и Alexei Perry, HF се комбинација на ладниот метрономски ритам, сопственост на Алекси и острите, нехармонично кревки и кршливо прекршени гитари на Бекнер. Нивната музика ја истакнува конфузијата која ја чуствуваш кога твоите најдобри пријатели комуницираат со тебе преку серија од нули и единици кои проаѓаат низ мрежните кабли, истата таа конфузија која ја чуствуваш кога со силна желба и возбуда го гледаш својот омилен бенд како си ја отвара душата на сцена преку видеото на твојот мобилен телефон, длабоката и горка фрустрација предизвикана од твојата врска на далечина во утрото на алкохолизираното изгрејсонце кога признаваш работи кои никогаш инаку не би ги признал. Ти си таму, но сепак и не си. Исто како што сме сите, и не сме.
Handsome Furs досега имаат два албуми: Plague Park (2007) и Face Control (2009) за култната SUB POP етикета (Nirvana, Mudhoney, Mogwai, No Age, SST, Foals…). Handsome Furs се во Скопје вторпат. Знаеме, ова е само почеток на едно долго ново пријателство со Вас. Ве чекаат на 23ти април на бината на МКЦ.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->THE NO SIN<!--:-->

THE NO SIN

2011
<!--:MK-->HEMENDEX<!--:-->

HEMENDEX

2011
<!--:MK-->KRIŠKE<!--:-->

KRIŠKE

2011
<!--:MK-->АДИ<!--:-->

АДИ

2011
JAZZ FM