Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->HEMENDEX<!--:-->
Artist Name
Hemendex
Хрватска

HEMENDEX  

Формирани есента 2008. година, Hemendex се резултат на колективниот напорен труд на четворица музичари од Хрватска, фиксирани кон спојување на аналогни и дигитални синтетички звуци со дисторзирани гудачки инструменти со цел да се создаде нешто што некој во 1983 година можеше го нарече “поп музика од блиската иднина”. Со успешното комбинирање на диџејство/виџејство преку силниот визуелен идентитет кој го презентираат, Hemendex се докажуваат како еден од најдобрите бендови за настапи во живо. По низата концерти со бендови како што се Ladytron, Atlas sound и The Wedding Present, бендот ја издава својата прва, екстремно шармантна 7″ плоча, насловена како “Reset 1″, која на клубската денс територија и дава нов лик. Futute pop-от доаѓа во нашиот град.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->THE NO SIN<!--:-->

THE NO SIN

2011
<!--:MK-->KRIŠKE<!--:-->

KRIŠKE

2011
<!--:MK-->АДИ<!--:-->

АДИ

2011
<!--:MK-->NASEKOMIX<!--:-->

NASEKOMIX

2011
JAZZ FM