Enter the content which will be displayed in sticky bar
KREIDLER

KREIDLER  

Kreidler  е состав основан во раната 1994та од страна на Thomas Klein, Andreas Reihse, Detlef Weinrich (Toulouse Low Trax) и Stefan Schneider, кој ќе го напушти истиот во 1998 за да го оформи To Rococo Rot, додека како негова замена на бас-гитара доаѓа Alexander Paulick. Нивниот албум насловен “Riva” беше издаден 1994 за една мала париска издавачка куќа, и претставуваше прво од низата на 26 нивни изданија до денес.

Во текот на нивното 23-годишно постоење, Kreidler правеше музика која слободно може да се опише како „дистописка“. Во раната 2016, тие го имаа комплетирано нивиот нов албум пред снимањето на „European Song“. Исходот од американските избори го сумираште сето она што нечини во светот. Времето на несигурност, насилство и ксенофобија доби ново светло.

Тоа единство го извлече најдоброто од Kreidler. Линеарните удари на тапан на Thomas Klein се слеваат со острите електронски секвенци на Detlef Weinrich, бруталистичкиот раскош на синтетичките звучни интервали на Andreas Reihse се подкрепени со заузданите тековини на ритмичката гитара и басовиот трзај на Alexander Paulick.

АРТИСТИ 

33.10.3402

33.10.3402

2017
WoO

WoO

2017
ДЕМЕК

ДЕМЕК

2017
TAPAN

TAPAN

2017
К-X-P

К-X-P

2017
JAZZ FM