Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->KRIŠKE<!--:-->
Artist Name
Krishke
Србија

KRIŠKE  

Kришке, квартет од срцето на подземнииот Белград, креиран во 2009. година, на пепелта на noise експерименталниот состав “Земља број 9“. Бескомпромисниот став кон рок филозофијата и долгогодишното учество на членовите на белградската музичката сцена (Петрол, Ола Хорхе, Bitipatibi, Tussilago, Virvel, Fonograf), за кратко време направија од Кришке регионално најпосакуван концертен нов бенд. Кај Кришке пост-панкот и пост-рокот спонтано и авантуристички се среќаваат со хистеријата на екс-Ју музичките придобивки, сликајќи го така вистинскиот живот на новиот Белград. Кришке се Оливер Свилан, Милан Букељовиќ, Драган Јовановиќ и Дамјан Бабиќ. На Здраво Млади! ќе свират песни од нивниот деби албум.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->THE NO SIN<!--:-->

THE NO SIN

2011
<!--:MK-->HEMENDEX<!--:-->

HEMENDEX

2011
<!--:MK-->АДИ<!--:-->

АДИ

2011
<!--:MK-->NASEKOMIX<!--:-->

NASEKOMIX

2011
JAZZ FM