Enter the content which will be displayed in sticky bar
LEGIJATA

LEGIJATA  

Осум години по првиот албум „Лош ден за империјата“, ЛЕГИЈАТА го најавува нивното второ официјално издание. Насловено како „Легијата на Проколнатите“, воедно и име што беше и официјално користено во почетоците на творењето на оваа групација, има за цел да ги спои љубителите на оригиналниот хип хоп звук од сите генерации одеднаш. Албумот е снимен во период од 2014-2016 година во студиото на „Шурикен Рекордс“, содржи 18 песни, вклучувајќи ги и веќе добро познатите два сингла „1Л“ и „Волку Кошта“, како и синглот од најновото видео „Нема Втора Шанса“. Како продуцент во поголем дел на албумот се јавува Ненад Стефановски-Foolish Green со копродукција на Владимир Џокиќ – Да Џака Накот, како и продукции од Антонио Аранѓеловиќ – Tonyo San, Гоце Наумовски и Гоце Трпков – ДЈ Гоце (САФ). Настапот на Здраво Млади ќе биде одлична можност во живо да се види и слушне новиот материјал на ЛЕГИЈАТА, а за оваа пригода, директно од туѓина, пристига и Да Џака Накот!

АРТИСТИ 

MOON DUO

MOON DUO

2016
LIIMA

LIIMA

2016
TAJCIDO

TAJCIDO

2016
JAZZ FM