Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->MIRKO POPOV<!--:-->
Македонија
soundcloud.com/mirkopopov

MIRKO POPOV  

Роден 1972, Скопје. Привот професионален диџеј букинг го добива во 1992 и од тогаш не престанува со настапи, имено 2-3 пати неделно. Истата година добива простор во култното скопско музичко радио Канал 103, што е еден од клучните моменти во неговиот равој како личност и музичар. Слободното изразување, кое е основна филозофија на оваа радио станица може да направи чуда за човек. Од 2008ма до 2010та е и главен и одговорен урeдник на Канал 103. Во 1993 е во епицентарот на македонската техно-културна револуција, ставајќи го Скопје на мапата на ова современо движење. Во тој правец се движи и формирањето на ПМГ Колективот во 1995та од Мирко Попов а во 1998 и ПМГ Рекордингс, дискографска куќа која има намера да ја регистрира и промовира квалитетната музика на новото време. Во 2011, со намера да ја отслика духовната атмосфера на ПМГ подиумот за танц, го покренува лејблот ПатернПМГ, специјализиран за електронска денс музика. Дел е и од обскурниот и култен бенд /проект Кантон 6, со кој досега има издадено повеќе е.п. и албумот “Чил Фолк“. Има остварено повеќе улоги во театарски претстави, како и на филм, а има потпишано и неколку музики за театар и филм и режирано радио драма. И понатаму живее и работи во Скопје.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->IND.O.G<!--:-->

IND.O.G

2012
<!--:MK-->JUNE<!--:-->

JUNE

2012
<!--:MK-->VVHILE<!--:-->

VVHILE

2012
JAZZ FM