Enter the content which will be displayed in sticky bar

Mueran Humanos  

Мueran Humanos се состои од Carmen Burguess и Tomas Nochteff, кои се склопиле како дуо во 2006 година. Прават страстна, пропулзивна музика на шпански јазик, користејќи авангардни методи со панкерски став. Го заробуваат звукот на зградите надвиснат над поединецот и звукот што го прави поединецот како одговор: звукот на треперење и добивање слобода. Двајцата се по потекло од Буенос Аирес, каде што биле дел од бендовите Mujercitas и Dios.

JAZZ FM