Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->NASEKOMIX<!--:-->
Artist Name
NASEKOMIX
Бугарија

NASEKOMIX  

Софискиот бенд Nasekomix е авангарден минималистички микс на електронска музика, џез рок, панк, инди, фјужн и трип хоп. Групата се дефинира себеси како “мелодраматичен поп” со драм енд бејс и електронски влијанија.На бугарски, името на бендот е игра на зборови “nasekomo” – инсект и “comix” – стрип. Првиот официјален албум “Adam’s Bushes Eva’s Deep” (2009) е производ на познатиот лондонски брејкбит продуцент Илијан Вокер, познат и како Iis како и Art Eternal.  Музиката на Nasekomix е полна со животна енергија, премостувајќи го јазот помеѓу џез влијанијата од едната и рок и електро звуците од другата страна. Одличниот микс на акустични елементи како звуците на хармоника и тапани, исполирани до совршенство со помош на иновативна продукција создаваат незаборавен амбиент дополнет со длабоките емотивни текстови на Андрониа Попова и Мари Розен. Nasekomix се: Андрониа Попова (вокали, хармоника, клавијатури), Михаил Јосифов (гитара, клавијатури, вокали), Александар Даниел (тапани) и Џорџ Дончев (бас). Бендот е навистина посебен на нивните живи настапи, а тоа, за првпат во Скопје ќе го направат на 22. април.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->THE NO SIN<!--:-->

THE NO SIN

2011
<!--:MK-->HEMENDEX<!--:-->

HEMENDEX

2011
<!--:MK-->KRIŠKE<!--:-->

KRIŠKE

2011
<!--:MK-->АДИ<!--:-->

АДИ

2011
JAZZ FM