Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->NO AGE<!--:-->
Artist Name
No Age
САД

NO AGE  

L.A. бендот No Age се предводници на новата генерација американски гитарски бендови. Некогашните skate-панкери, гитаристот Randy Randall и тапанарот/вокалист Dean Allen Spunt, собрани околу култниот клуб The Smell веднаш го привлекоа вниманието кон себе со својот познат бескопромисен, инвентивен и емоционален звук. Sub Pop беа најупорни и станаa нивен дискографски дом кој ги реализираше двата албуми: извиканиот Nouns од 2008. година, како и супериорно најфалениот гитарски албум минатата година Everything in Between. Следбеници се на All-ages Movement Project, движење кое се залага за директно поврзување на младите, особено преку уметничкото изразување. Општествените ставови остро ги искажуваат преку својата ангажирано активна поетика, со прст секогаш вперен кон замките на современото живеење. Несекојдневно минималистички, No Age и понатаму настапуваат како guitar’n’drum дуо, со мала помош на нивниот трет член на бина – апстрактниот семплер. Во Скопје настапуваат за првпат.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->THE NO SIN<!--:-->

THE NO SIN

2011
<!--:MK-->HEMENDEX<!--:-->

HEMENDEX

2011
<!--:MK-->KRIŠKE<!--:-->

KRIŠKE

2011
<!--:MK-->АДИ<!--:-->

АДИ

2011
JAZZ FM