Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->OBOJENI PROGRAM<!--:-->
Србија

OBOJENI PROGRAM  

Во текот на безмалку триесет години постоење, новосадската група Обојени Програм стекна култен статус на балканските простори. Тие се првиот бенд кој се појави на култната емисија “120 minutes” на тогаш реномиранит MTV во 1993 година, и еден од ретките бендови кој имаше чест да биде представен од страна на познатиот John Peel во неговата радио емисија во 2002 година. Изминатите години низ бендот се менуваа десетици различни членови, а единствен член од оригиналната постава е Кебра – главниот вокал и автор на понекогаш емотивно обоени, понекогаш политички ангажирани текстови. Неговиот глас и типичниот начин на пеење станаа во голема мерка заштитен знак на овој бенд.
За Exit labelot штотуку го издадоа својот нов албум наречен „Како то мислиш: ми“.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->IND.O.G<!--:-->

IND.O.G

2012
<!--:MK-->JUNE<!--:-->

JUNE

2012
<!--:MK-->VVHILE<!--:-->

VVHILE

2012

More Albums From: OBOJENI PROGRAM

<!--:MK-->Здраво Млади 2012<!--:-->

Здраво Млади 2012

24/25 Мај МКЦ
JAZZ FM