Enter the content which will be displayed in sticky bar
Operators
CAN
Alternative/Indie

Operators  

Формирани во 2013 година, бендот го сочинуваат Daniel Boeckner (Handsome Furs, Wolf Parade, Divine Fits), Билјана Мирковски (Devojka) и Sam Brown (New Bomb Turks и Divine Fits). Најголемиот дел од нивниот прв албум Blue Wave, продуциран од Graham Walsh (METZ, Alvvays, Viet Cong), е снимен “in a middle of nowhere“ – поточно, во „винтиџ“ штала, во јужно Онтарио.

Пичфорк: „Operators ја открија тајната состојка, која толку многу ѝ недостасува на музиката, чија цел е повторно да се добие новиот бран звук од осумдесеттите години на минатиот век: параноја, на силно темпо“.

JAZZ FM