Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->REPETITOR<!--:-->
Србија

REPETITOR  

Репетитор се форимирани во 2005 година во Белград, Србија. Милена Милутиновиќ (бас и глас) и Борис Власетелица (гитара и глас) веќе некое време свиреле и биле во потрага по тапанар, тогаш им се приклучува Ана-Марија Чупин и веќе во почетокот на 2006 бендот настапува во живо. Се редат концерти низ цела Србија, а интересно е дека првиот нивни настап надвор од границите е во Скопје, поточно во МКЦ во ноември 2006 година. Во 2007 бендот освојува прво место на Арт & Музика фестивалот во Пула.
2008. година го издаваат и деби албумот „Све што видим је први пут“ (Одличан хрчак).
Бендот веќе станува популарен низ просторите на бивша Југославија и следуваат непрекинати настапи, како клубски, така и фестивалски, па бендот настапува на сите реномирани фестивали Егзит, Теранео, АКТО, па еве сега и Здраво Млади.
Бендот веќе го има снимено вториот албум кој ќе биде издаден за словенечката култна издавачка куќа Moonlee Records, за жал не во планираниот термин во април 2012, така да на Здраво Млади ќе можеме да слушнеме дел од новиот албум, а секако и хитови од претходникот.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->IND.O.G<!--:-->

IND.O.G

2012
<!--:MK-->JUNE<!--:-->

JUNE

2012
<!--:MK-->VVHILE<!--:-->

VVHILE

2012

More Albums From: REPETITOR

<!--:MK-->Здраво Млади 2012<!--:-->

Здраво Млади 2012

24/25 Мај МКЦ
JAZZ FM