Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->SIZ<!--:-->
Македонија

SIZ  

Под мотото “new music first”, Здраво Млади оваа година во програмата ги има и ултрасвежите СИЗ!
СИЗ е нов бенд од Куманово составен од Ивица Димитријевиќ гитара и вокал (гитарист на повеќе поранешни кумановски бендови Сизифс Ворк, Yorkshir , HIP и сегашен гитарист на култниот бенд Т.Б Трачери) и Филип Станчевски на тапани инаку исто член на Хипнополис од Куманово.
Музиката на СИЗ е инспирина од разни музички правци и разни изведувачи и едноставно не може да се вметне во ниеден музички жарн. Ако веќе треба некако да се крсти жанрот во кој би припаѓале тоа би било avant-garage или можеби neo-bopism .
До сега имаат снимено 2 песни кои ги снимаше, микасаше и продуцираше лидерот на бендот 01Plant – Александар Златковски.
Во подготовка се на нивниот првенец кој набргу ќе се појави во продажба.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->IND.O.G<!--:-->

IND.O.G

2012
<!--:MK-->JUNE<!--:-->

JUNE

2012
<!--:MK-->VVHILE<!--:-->

VVHILE

2012

More Albums From: SIZ

<!--:MK-->Здраво Млади 2012<!--:-->

Здраво Млади 2012

24/25 Мај МКЦ
JAZZ FM