Enter the content which will be displayed in sticky bar

STOJCHE (Tangible Assets, A.r.t.less)  

Стојче Цветановски (роден 1984 година во Скопје) е обичен бунтовник заглавен во урбаниот хаос на 21 век. Факторот за активирање што го инспирирал била локалната подземна техно-сцена во Скопје.

Неговото име, во изминативе 10 години, се појавува на околу 30 винилни изданија објавени во Европа, а дел од нив и за издавачките куќи зад кои стои и самиот, Tangible Assets Records и Argumento Music Group.

Стојче е едно од имињата на европските кругови, кои придонеле за дискографски куќи како A.r.t.less, DMK, Subwax, Grounded in Humanity, Sounds Benefit, Freund Der Familie заедно со другите. Неговата дискографија го означи како едно од имињата што сѐ уште го туркаат напред безвременскиот плик на првичното “hi-tech soul” наследство. Спротивно на тоа, неговите DJ сетови даваат дополнителен доказ за годините што ги поминал зад грамофон, што резултира со возбудливи патувања со доза емоционална содржина. Неговата постојана потрага по инспирација стои избалансирана со пулсот на градскиот живот.

АРТИСТИ 

Operators

Operators

2019
Alex Acid

Alex Acid

2019
JAZZ FM