Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->THE JOHN<!--:-->
Artist Name
The John
MACEDONIA

THE JOHN  

The John се оформени во 2007 година во времето кога авторот, композиторот и мулти инстурменталистот Љупа Ангелов своите различни и широки музички влијанија започнува да ги канализира во создавање на сопствана музика и пишување текстови. Инспираран од музиката на култните The Velvet Underground, Bob Dylan, Gang Of Four, The Brian Jonestown Massacre и The Stooges но и под влијанија на подерниот звук како Shocking Pinks, LCD Soundsystem, The Dandy Warhols, Љупа Ангелов го создава македонскиот музички бисер кој се наоѓа во некој жанровски микс помеѓу psychedelic rock, surf, garage rock и neo psychedelia. The John e инзвореден бенд, што се докажува и со последниот албум Waufvw, кој воедно е изгласан за албум на годината според музичките соработници на скопското радио Канал 103.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->CHINAWOMAN<!--:-->

CHINAWOMAN

2013
<!--:MK-->FM Belfast<!--:-->

FM Belfast

2013
<!--:MK-->Bitches<!--:-->

Bitches

2013
<!--:MK-->GREEN OUT<!--:-->

GREEN OUT

2013

More Albums From: THE JOHN

<!--:MK-->Здраво Млади 2013<!--:-->

Здраво Млади 2013

17. Мај МКЦ
JAZZ FM