Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->THE NO SIN<!--:-->
Artist Name
The No Sin
Грција

THE NO SIN  

Гитаристот на Captain Beefheart, Морис Тепер за The No Sin (кои постојат од 2003та) вели дека “рокаат како мадафакери”. Можеби и не знаел што зборува. Но кога пред пет години свиреа како предгрупа на легендарниот Sky Saxon, лидер на уште полегендарните The Seeds, истиот посака дури да ги посвои. Сепак, процесот се откажа поради премногу бирократија. The No Sin се само обичен гаражен панк рок бенд од Солун, по дефиниција загрижени за љубов и пацифизам, носејќи го горчливиот вкус на пост 60ттите. Се обидуваат да ве натераат да размислите и да се насмеете, можат да ве натераат и да заплачете, но главната идеа зад нивната музика е да ви создадат атмосфера за танцување притоа велејќи дека “светот се дави во глобалното затоплување, но дека сеуште не е толку жешко”. На Здраво Млади! The No Sin ќе ја изберат најтешката варијанта за настап – да бидат едноставни и директни.

АРТИСТИ 

<!--:MK-->HEMENDEX<!--:-->

HEMENDEX

2011
<!--:MK-->KRIŠKE<!--:-->

KRIŠKE

2011
<!--:MK-->АДИ<!--:-->

АДИ

2011
<!--:MK-->NASEKOMIX<!--:-->

NASEKOMIX

2011
JAZZ FM