Enter the content which will be displayed in sticky bar
<!--:MK-->The Soft Moon<!--:-->
Artist Name
The Soft Moon
USA
Post-punk, noise rock, darkwave, EBM

The Soft Moon  

The Soft Moon е американски neo-post-punk бенд од Оукленд. На почетокот, во 2009, The Soft Моон е само соло-проект на главниот продуцент, пејач, композитор и инструменталист во бендот, Луис Васкез. Тој издава два сингла, „Breathe the Fire“ и „Parallels“ и истовремено работи на неговото прво Self Titled ЛП. Пред издавањето на плочата, Васкез вложува енергија да создаде бенд од овој соло-проект, за да може да оствари потполно чувствено искуство преку лајв-перформансите. The Soft Moon користат и визуелни елементи на сцена како придружен дел од нивните настапи, кои често вклучуваат и лајт-шоуа. Нивната музика е спектар од повеќе жанрови како краутрок, пост-панк, психоделија, world music и дарквејв.

АРТИСТИ 

TRUS!

TRUS!

2014
FONIJA

FONIJA

2014
KLEEMAR

KLEEMAR

2014
JAZZ FM