Enter the content which will be displayed in sticky bar
TRUS!
Artist Name
TRUS!
SLO
TRUS! is 45% Alter, 20% Garage, 17% Punk, 10% Synth, 8% Electro NewWave

TRUS!  

Мултижанровското трио TRUS! е новото откритие на словенечката музичка сцена, а во 2013 издадоа дури 2 албума. од кои деби албумот First Step (Moonlee Records, ZARШ) е прогласен за албум на година од страна на култното Радио Штудент, како и според други релевантни словенечки медиуми. TRUS! успешно комбинираат со разиграноста на панк рокот, палавоста на инди-електрониката и заводливоста на треш поп-от. Разноврсното музичко искуство на членовите на бендот се одразува и на нивниот непредвидлив музички израз, што јасно може да се почувствува и во нивните песни, низ која струјат хектични и снажни испади, нежни атмосфери и живописна разиграност. Во загонетната музичка мешавина на групата TRUS! може да се препознаат влијанија на широк спектар на бендови како што се Animal Collective, Deerhoof, Bilk, Milemarker, Stereolab и Trans Am. Сепак, тоа и понатаму не ги обфаќа сите аспекти и разноликоста на нивната музика, причина повеќе да ги начулиме ушите и едноставно да и се препуштиме на музиката.

TRUS! се: Јелена Русјан – бас, гитара, вокал Боштјан Симон – сајзер, саксофон, вокал Марко Ласиќ – тапани

Дискографија:
“First Step” download+merch (Moonlee Records, ZARŠ, 2013)
“Banana Split” w/kleemar (Moonlee Records, God Bless This Mess, 2013)

АРТИСТИ 

FONIJA

FONIJA

2014
KLEEMAR

KLEEMAR

2014
JAZZ FM