Enter the content which will be displayed in sticky bar
ZeeBomb & Matej Foltz
MKD
Hip Hop

ZeeBomb & Matej Foltz  

Оваа група креативци започна со правење музика во 2014 година. По објавата на првиот сајфер од Zeebomb – „Boomcore“ (25.02.2014), се инспирирал и почнал да пишува и 20-годишниот креативец, Matej Foltz (Матеј Милутин), кој до тогаш правел битови заедно со Шишка (Дамјан Шишковски) и Насте (Никола Настевски).

Matej Foltz ја освои публиката со неговата автентичност, која ја преточи во хитовите „Понеделник” и „Идеја“. Прва песна на Zeebomb, која привлече внимание беше минатогодишната „Плен“, а годинава го добија заслуженото внимание со хитовите „Сѐ за мојот тим“ и „Лаганини“. ZeeBomb заедно со честиот соработник – раперот Matej Foltz веќе изградија своја фан база и работат на нови проекти.

JAZZ FM