Efterklang

Client: Ирска
Website: facebook.com
Services: чиста магија

EFTERKLANG

ЗЕМЈА:

Данска

ЖАНР:

Инди рок

Efterklang е инди-рок група од Данска, формирана во декември 2000 година. Бендот го сочинуваат 3 пријатели од детството: Mads Brauer, Casper Clausen и Rasmus Stolberg. Враќањето на групата седум години по последното студиско издание ни доаѓа со петтиот албум насловен Altid Sammen, кој се смета за најдобриот досега. Период на транзиција со големи авантури и креативно истражување, смел и амбициозен, но сепак ангажиран на примарно и емотивно ниво, албумот е навлезен во експериментирањето што е заштитен знак на Efterklang уште од нивниот деби-албум. Крајниот резултат од сите овие патувања, сите овие експерименти, е најдобрата музика во кариерата на Efterklang. Тоа не е албум за „повторно обединување“, без оглед на тоа што можеби го предложи Последниот концерт.