Funk Shui

Client: Ирска
Website: facebook.com
Services: чиста магија

FUNK SHUI

ЗЕМЈА:

Македонија

ЖАНР:

Алтернативен рок

СТАНЕТЕ ПРИЈАТЕЛИ:

Facebook

Етаблирањето на македонската сцена го постигнуваат пред сѐ преку двата студиски албуми „Етер“ (2012) и „R.E.M“ (2015), а воедно и преку бројните синглови издадени во последните 10 години. Funk Shui овозможиле бројни соработки со домашни артисти, вклучувајќи ги Чиста околина, Љубојна, Pluto’s Doubts и други, а воедно и странски артисти како Buč Kesidi од Србија и Samanthamaya од Словенија. Синглот „Метеори”, кој е најава за новиот албум, беше споделен на крајот на мај и веќе на почетокот на јуни се искачи на музичките топ-листи, станувајќи воедно и песна на неделата на хрватскиот влијателен портал muzika.hr.