Lalalar

Client: Ирска
Website: facebook.com
Services: чиста магија

LALALAR

ЗЕМЈА:

Турција

ЖАНР:

Психоделичен рок

СТАНЕТЕ ПРИЈАТЕЛИ:

Facebook

Свежа психоделија од Истанбул! Со своите ретро-филмски бас линии, електронски ритмови, расклопени вокали, флертувачки гитари и внимателно ископани примероци од наследството на Анадолија, Лалалар евоцира идна носталгија. Основана од тројца познати музичари од турската музичка сцена, почитувани и за нивната соло и колективна работа, Лалалар е без сомнение едно од најчујните европски откритија во моментот. Насловот на нивниот врежан деби сингл ‘Isyanlar’ се преведува на бунтовници и тоа е повеќе или помалку суштината за тоа како оваа група работи на сцената.