Hercules and Love Affair

Andy Butler, најпознат по проектот Hercules and Love Affair е предвесник на електронската музичка сцена уште од самите почетоци на HALA и нивниот деби-албум објавен за издавачката куќа DFA. Неговата релевантност и способност да ги предвиди новите движења во електронската музика се евидентни, особено со последното EP со наслов „Change“.

Во последните 25 години, Andy е познат по неговиот еклектичен, интуитивен и крајно персонализиран пристап кон миксањето и селекцијата на музика. Неговиот звук е разнолик и рефлектира кон Hercules and Love Affair, но црпи и од бројните ремикси со артисти како Roisin Muprhy, Chromeo итн. Неговата посветеност кон музиката секогаш одела паралелно со неговата фасцинација од слободата, која ја носи диско-хедонизмот.

Без разлика дали неговиот настап е на хаус-подиумот на Panorama Bar или настапува во Block 9 на Glastonbury, Andy има моќ да ја пренесе публиката низ седум мориња и седум океани.

Со сигурност публиката ќе го препознае по неверојатниот хит BLIND со неприкосновениот глас на прекрасната изведувачка Anohni.

ОНЛАЈН БИЛЕТИ