Iskra

: North Macedonia

Го најавуваме и првиот македонски бенд на овогодишното издание на фестивалот. Се работи за иновативните и креативни Искра.
Нивните анимирани видеа раскажуваат приказна од иднината на Скопје, поточно 2088/89 година каде голема корпорација го уништува градот. За да се спречи ова, една опасна банда одлучува да се спротистави на целата ситуација.
Бенд што е релативно нов на македонската музичка сцена, а зад себе имаат мал број настапи во живо, но по минатогодишниот стриминг во МКЦ, истата вечер „падна договор“ дека се гледаме во МКЦ парк во август 2021.
Екипа што зад себе има дебело hardcorepunkmetal „досие“, а денес, својот музички израз го насочуваат кон префинета synth-електроника, проследена со фантастични визуелизации.
Првото издание го потпишуваат за етикетата ПМГ рекордингс, a пред една недела го издадоа најновиот сингл насловен „Нова Ера“, соработка со Druggy.

ОНЛАЈН БИЛЕТИ