PALINDROM

Еден од омилените бендови на скопската публика што ќе настапи на ЗДРАВО МЛАДИ 12 се МОРДНИЛАП.

Палиндром сe дел од локалната музичка сцена од 2013 година, со супер успешни изданија зад себе: COALESCE (2014), DESERT Y (2017) и ABSORB (2020), сите три носејќи енигматични називи исто како и музичката подлошка на самиот бенд. Уникатната комбинација на две бас-гитари и тапани го прави ПАЛИНДРОМ бендот што мора да се чуе во живо. Ние ги знаеме како еден од бендовите на наш Ерик, тие се всушност навистина сериозен постпанк-нојз стонеррок-состав што реално оддувува.

КОМЕНТАРИ:

“Odlično svaka čast deco”

Danilo od Nedića via Youtube

Само напред момци!

Skeletor Antifa via Youtube

Fantastic!

Jameson via Youtube