TOOTARD

Танцувачки ‘џем’ од јагоди спакуван во TootАrd на Здраво Млади 12!

Арапската јагода или TootАrd е хабиби фанк-дуо, составено од браќата Хасан и Рами Наклех. Доаѓаат од планинското село Мајдал Шамс во окупираниот голански регион.

Нивната музика предизвикува носталгични сеќањава на некој подземен диско-подиум во доцните 80-ти во Каиро. Електризирани тела понесени од боите и светлата, вобзудени до екстаза од пенетрирачките звуци на сајзерите и ритам-машините. Вистински религиозен момент. Можеби тоа време е веќе завршено, но сепак последниот албум на Сиријците TootАrd насловен Migrant Birds магично ветува дека не е.

Не нѐ прашувајте како ги откривме, само препуштете се.

КОМЕНТАРИ:

yooo last nite's tootard set was so lit i need a repeat button scientists need to hurry up on that

@goodth_ngs via Twitter

i am learning arabic so i can sing along to tootard

@ACABRONADX via Twitter

Excellent piece of music performed by highly skilled musicians.

No smoking via Youtube